Aardappelpizza met basilicumpesto en mozzarella

Normaal
28 min
4 personen

Benodigdheden (4 personen)

Een heerlijke pizza met aardappelen, in een Italiaans jasje.

Bereiding

1
Verwarm de oven voor tot 240 °C. Pureer voor de pesto de basilicum met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge pasta. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
2
Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree. Snijd de aardappelen in plakjes van 1-2 mm. Leg ze met de mozzarella op de bodems. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
3
Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en krokant. Schep uit de oven een beetje pesto op de pizza’s en bestrooi ze eventueel met wat extra basilicumblaadjes. Schenk er nog een straaltje olijfolie over.

Eet Smakelijk!