Spaans

aardappel-linzenpannetje

Nodig

600 g Snel aan tafel aardappelen

2 el olijfolie

150 g chorizo, in halve maantjes

1 ui, gesnipperd

1 rode puntpaprika, in ringetjes

1 blik linzen (400 g), uitgelekt en afgespoeld

75 g zwarte olijven, grofgesneden

1 bosje platte peterselie, grofgehakt

4 pers / Hoofdgerecht / 20 Min

Bereiden

1 Schil of boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 8-10 min. gaar.
2 Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo met de ui en de paprika 6 min. zachtjes. Schep de linzen en de olijven erdoor en verwarm nog 3 min.
3 Giet de aardappelen af en schep ze door de linzen in de pan. Verwarm de aardappelen 2-3 min. mee. Voeg de peterselie met zout en peper naar smaak toe.