Kruidenaardappelen met

Entrecôte en tomatensalade

Nodig

1 kg Snel aan tafel aardappelen

500 g tomaten, in stukjes

1 ui, in halve ringen

6 el olijfolie

3 el verse kruiden, bijv. peterselie, bieslook en tijm

4 entrecôtes, op kamertemperatuur

4 pers / Hoofdgerecht / 20 Min

Bereiden

1 Schil of boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 12-15 min. gaar. Meng intussen voor de salade de tomaten met de uiringen, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de kruiden door 2 el olijfolie.
2 Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de entrecôtes met zout en peper. Bak het vlees in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie 5 min. rusten.
3 Giet de aardappelen af en meng ze met de kruidenolie en zout naar smaak. Verdeel de kruidenaardappelen over 4 borden. Leg er de entrecôtes bij en serveer met de tomatensalade.