Gekookte aardappelen met

kipfilet in parmaham & rucola-parmezaansalade

Nodig

1 kg Bildtstar aardappelen, geschild en in stukken

4 scharrelkipfilets

4 plakjes parmaham

5 el olijfolie

150 g rucola

2 el crema di balsamico (balsamicosiroop)

25 g parmezaanse kaas (stukje)

– 4 cocktailprikkers, rasp

4 pers / Hoofdgerecht / 30 Min

Bereiden

1 Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Bestrooi de kipfilet met peper en omwikkel elke filet met een plakje parmaham. Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker.

2 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.

Bak de kipfilets in 10-12 min. goudbruin en gaar. Verdeel de rucola over een schaal. Besprenkel de rucola met de laatste 3 el olijfolie en de balsamicocrème. Rasp of schaaf er de parmezaanse kaas boven en bestrooi met peper naar smaak.

3 Giet de aardappelen af en verdeel ze met de kipfilet over 4 borden. Serveer met de rucola-parmezaansalade.