- Bistro aardappeltjes mix -

Bistroburger met aardappeltjes met zeezout, dijonaise en cornichons

Nodig

1 kg Le Bistro mix aardappeltjes

500 g kalfsgehakt

1 ei

3-4 el paneermeel

5 el olijfolie

2 uien, in ringen

4 hamburgerbroodjes

4-8 blaadjes kropsla

2 el dijonnaise + extra

cornichons, voor erbij

4 pers / Hoofdgerecht / 30 Min

Bereiden

1 Maak het gehakt aan met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak. Vorm er met vochtige handen 4 hamburgers van. Leg ze voor stevige hamburgers min. 2 uur in de koelkast.

2 Halveer grote aardappeltjes en kook de bistromix in water met zout in 10 min. net gaar.

Verhit in een ruime koekenpan – of neem 2 koekenpannen!) 3 el olijfolie. Bak de aardappeltjes in 8-10 min. bruin en krokant.

3 Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de hamburgers in 4 min. per kant bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel.

Bak de uiringen in het bakvet goudbruin.

4 Snijd de broodjes open en besmeer ze met een lik dijonnaise. Beleg ze met de sla, de hamburger en de uiringen. Serveer de bistroburgers met de gebakken bistromix, de cornichons en wat extra dijonnaise.