Gekookte aardappel met

Hollandse gehaktbal, zoete stroopjus & spinazie

Nodig

1 kg Nicola aardappelen, geschild en in stukken

50 g roomboter

4 verse gehaktballen

800 g (wilde) spinazie, harde steeltjes verwijderd

1 sjalotje, fijngesnipperd

1 volle el appelstroop

125 ml vleesbouillon

4 pers / Hoofdgerecht / 30 Min

Bereiden

1 Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bak de gehaktballen rondom bruin aan. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen met de deksel op de pan in 15 min. zachtjes gaar. Keer ze af en toe.

2 Smelt in een hapjespan de laatste 25 g boter.

Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3 Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze onder een deksel of aluminiumfolie warm. Fruit de sjalot in het bakvet. Roer de stroop erdoor.

Voeg de vleesbouillon toe en breng aan de kook. Roer met een spatel de aanbaksels van de bodem los. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en voeg peper naar smaak toe.

4 Verdeel de aardappelen met de spinazie over 4 borden. Leg er een gehaktbal bij en schep er een beetje stroopjus over. Geef de rest van de stroopjus apart erbij.