Gekookte aardappel met

zoete rodekool met spek & tijm

Nodig

1 kg Snel aan tafel aardappelen

2 el olijfolie

150 g mager ontbijtspek, in blokjes

1 ui, gesnipperd

600 g rode kool, in dunne reepjes

2-3 tl honing of gembersiroop

1-2 el tijmblaadjes

4 pers / Hoofdgerecht / 20 Min

Bereiden

1 Schil of boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 12-15 min. gaar.
2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekblokjes met de ui 5 min. Schep de rodekool erdoor en bak de reepjes in 6-8 min. knapperig gaar.
3 Voeg de honing of gembersiroop en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rodekool over 4 borden. Schep er de aardappelen bij.