Gekookte aardappel met

snelle kabeljauwgratin

Nodig

1 kg Snel aan tafel aardappelen

500 g kabeljauwfilet

1 teen knoflook, geperst

75 g geraspte jongbelegen kaas

1 el peterselie, fijngehakt

125 ml crème fraîche

600 g groene asperges en/of peultjes

– ingevette ovenschaal

4 pers / Hoofdgerecht / 40 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil of boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal. Meng de knoflook, de kaas en de peterselie door de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strijk de kaasroom over de kabeljauwfilet.
2 Bak de kabeljauwfilet in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de aardappelen in ruim water met zout in 12-15 min. gaar. Snijd een stukje van de onderzijde van de asperges en kook ze in water met zout in 8 min. beetgaar. Kook de peultjes in water met
zout in 4 min. knapperig gaar.

3 Verdeel de kabeljauwgratin met de groenten over 4 borden. Schep er de aardappelen bij.