Gepofte aardappel met

romige zalmsalade & rucolacress

Nodig

4 grote Frieslander aardappelen
1 blikje wilde roze zalm (213 g), uitgelekt
¼ komkommer
3 el crème fraîche
2 el mayonaise
1 sjalotje, fijngesnipperd
100 g cherrytomaatjes, in kwarten
2 el rucolacress, van het bed geknipt
– aluminiumfolie

4 pers / Hoofdgerecht / 75 Min

Bereiden

1 Boen de aardappelen schoon. Prik de aardappelen rondom met een vork regelmatig in. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie.

2 Pof de aardappel tussen de hete kooltjes van de barbecue in 45-55 min. gaar, of tot de punt van een scherp mes makkelijk door het kruim glijdt.

3 Maak de zalm schoon: verwijder het vel en de graten. Verdeel de zalm in stukjes. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Roer de crème fraîche met de mayonaise glad. Meng het sjalotje en de komkommer erdoor. Schep de zalm voorzichtig erdoor en breng op smaak met zout en peper.
4 Snijd de aardappelen over de lengte in en druk ze iets open. Schep in elke aardappel een flinke lepel zalmsalade. Verdeel er de tomaatjes over en bestrooi met de rucolacress. Geef de rest van de zalmsalade apart erbij.