Krieltjes uit Duitse keuken

gepofte krieltjes met kruidenkwark

Nodig

1 kg krieltjes 3 el zure room 200 g volle kwark 1 sjalot, fijngesnipperd 2 el peterselie, fijngehakt 2 el bieslook, fijngehakt braadslede of bakplaat, aluminiumfolie

4 pers / Bijgerecht / 50 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Prik de krieltjes rondom in en leg ze in een braadslede of op een bakplaat. Dek de braadslede of bakplaat goed af met aluminiumfolie.
2 Pof de krieltjes in de voorverwarmde oven in 25-30 min. gaar. Meng intussen voor de kruidenkwark de zure room door de kwark. Schep er de sjalot, de peterselie en de bieslook door. Breng de kruidenkwark op smaak met zout en peper.
3 Snijd de aardappelen aan de bovenzijde in en druk ze iets open. Schep er een beetje kruidenkwark in. Geef de rest van de kruidenkwark apart erbij.