Geroosterde aardappel op

burger met gegrilde groenten en oude kaas

Nodig

2 Frieslander aardappelen
4 el olijfolie
½ courgette, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
2 rode uien, in partjes
4 volkoren bollen
3 el mayonaise
25 g rucola
50 g oude kaas (stukje), in flinters
– bakplaat bekleed met bakpapier, grillpan

4 pers / Hoofdgerecht / 40 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon en snijd ze in 8 dikke plakken. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak. Rooster de aardappelplakken in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en gaar.

2 Verhit de grillpan. Meng in een schaal de courgette, de paprika en de ui met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Gril de groenten in de grillpan in porties in 4-5 min. knapperig gaar. Snijd intussen de bollen open en besmeer ze met de mayonaise.
3 Beleg de onderste helften van de bollen met de rucola, de plakken aardappel en de gegrilde groenten. Strooi er de oude kaas en peper naar smaak over. Dek af met de bovenste helften en leg de burgers op 4 borden.