Krieltjes uit Italiaanse keuken

geroosterde rozemarijn krieltjes met zeezout

Nodig

1 kg krieltjes

5 el olijfolie

2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes

2 tl grof zeezout

75 g rucola

2 el half-zongedroogde cherrytomaatjes in olie (pot)

25 g parmezaanse kaas

– bakplaat bekleed met bakpapier

4 pers / Bijgerecht / 40 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schep in een schaal de krieltjes om met 2-3 el olijfolie en de rozemarijn. Verdeel de krieltjes over de bakplaat. Bestrooi met het zeezout.
2 Rooster de krieltjes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Maak intussen de salade: strooi de rucola op een schaal. Verdeel er de tomaatjes over en besprenkel met de rest van de olijfolie.
Schaaf of rasp de parmezaanse kaas boven de salade.

3 Verdeel de krieltjes over 4 borden en serveer met de salade.