Krokante aardappelwaaiers met

tijm en biefstuk met sla

Nodig

8 Eigenheimer aardappelen, schoongeboend

1 bosje tijm

2 tl grof zeezout

8 el olijfolie

25 g roomboter

4 biefstukken, op kamertemperatuur

2 el rodewijnazijn

1 tl mosterd

150 g fijne slamelange

2 sjalotjes, fijngehakt

– bakplaat of braadslede, aluminiumfolie

4 pers / Hoofdgerecht / 45 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappelen in dunne plakjes, zo’n 1/2 cm maar snijd ze niet helemaal door. Aan de onderkant moet de aardappel aan elkaar blijven! Dit gaat gemakkelijk als je de aardappel op een houten lepel legt (doorsnijden is dan haast onmogelijk). Stop hier en daar wat takjes tijm in de insneden van de aardappelen. Leg ze op de bakplaat. Bestrooi ze met het zeezout en besprenkel met 3 el olijfolie.

2 Rooster de aardappelen in 40-45 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin, knapperig en gaar. De aardappelen roosteren open, als een soort waaier.

3 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie met de boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Bak ze in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat de biefstukken in aluminiumfolie 5 min. rusten.

4 Klop een vinaigrette van de laatste 3 el olijfolie, de wijnazijn, de mosterd en zout en peper naar smaak. Meng de slamelange met de sjalot en maak de salade aan met de vinaigrette.

5 Leg de biefstukken op 4 borden en serveer met de aardappelwaaiers en de salade.