Krieltjes uit Hollandse keuken

krieltjes met tuinkruiden boter

Nodig

75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

2 el verse tuinkruiden, bijv. kervel, bieslook en peterselie, fijngehakt

1 teen knoflook

zeezout naar smaak

1 kg krieltjes

– vershoudfolie

4 pers / Bijgerecht / 25 Min

Bereiden

1 Doe de boter in een diep bord. Strooi de kruiden erover. Pers de knoflook boven de boter uit en bestrooi met zeezout naar smaak. Prak met een vork de kruiden, de knoflook en het zout door de boter.
2 Schep de boter op een vel vershoudfolie, rol op en draai als een snoepje dicht. Leg de rol tuinkruidenboter min. 1 uur in de koelkast om stevig te worden.

3 Was de krieltjes.

Kook of stoom de krieltjes in 10-12 min. gaar. Giet ze af en doe ze in een schaal.

4 Verdeel plakjes tuinkruidenboter over de krieltjes en schep om als ze nog warm zijn.