zoete aardappel

ovenfriet met chili-kerriemayo

Nodig

1 kg zoete aardappelen

225 ml zonnebloemolie

1 ei

1 tl mosterd

sap van ½ limoen

1 tl gemalen kerrie

gedroogde chilipeper (met molentje)

½ bosje koriander, grofgehakt

– bakplaat bekleed met bakpapier, staafmixer met hoge maatbeker

4 pers / Bijgerecht / 40 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in lange frieten. Verdeel de frieten over de bakplaat en besprenkel met 3 el zonnebloemolie.

2 Bak de frieten in de voorverwarmde oven in

15-20 min. bruin en gaar. Doe intussen het ei met de mosterd, het limoensap en de kerrie in een hoge maatbeker. Zet de staafmixer erin. Schenk de rest van de olie voorzichtig erbij en mix, terwijl je de staafmixer langzaam omhoog trekt, tot een lobbige mayonaise.
Breng op smaak met zout en gemalen chilipeper.

3 Verdeel de frieten over 4 borden of een schaal. Bestrooi ze met de koriander en (zee)zout naar smaak. Serveer met de chili-kerriemayonaise.