Op z'n Duits

Reibekuchen

Nodig

750 g Gourmandine aardappelen
1 ui, fijngesnipperd
3 volle el bloem
2 eieren
6 el zonnebloemolie
– grove rasp

4 pers / Bijgerecht / 25 Min

Bereiden

1 Schil de aardappelen en rasp ze op een grove rasp. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelrasp.

2 Meng de aardappelrasp met de ui en de eieren. Schep er de bloem met zout en peper naar smaak door.

3 Verhit in een koekenpan een laagje olie. Schep steeds een bergje beslag in de pan, druk plat en bak de aardappelkoekjes in 3-4 min. per kant goudbruin en knapperig. Bak op dezelfde manier met de rest van de olie en het beslag meer reibekuchen.
Houd de gebakken reibekuchen eventueel warm in een voorverwarmde oven van 140 ºC.

4 Leg de reibekuchen op een schaal en bestrooi ze met zout naar smaak.