Zoete aardappel in

Thaise curry met erwten en basilicum

Nodig

500 g zoete aardappelen

200 g pandanrijst

1 el zonnebloemolie

1 ui, gesnipperd

1-2 el Thaise rode currypasta

1 blik kokosmelk (400 ml)

150 g tuinerwten (diepvries)

1 naan (brood)

2 el (Thaise) basilicumblaadjes

4 pers / Hoofdgerecht / 30 Min

Bereiden

1 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2 Verhit in een wok de olie. Fruit de ui 1 min. Schep de aardappel erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 min. zachtjes.

3 Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Kook de aardappelen in 10-15 min. zachtjes gaar. Voeg de laatste 5 min. de erwten toe en kook de curry zachtjes verder naar wens gaar. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Snijd intussen het brood in repen en rooster goudbruin in de broodrooster.

4 Bestrooi de curry met de basilicumblaadjes en serveer met de rijst en geroosterde naan.