Bistro aardappeltjes truffel

Met tapenadeboter, biefstuk en paddenstoelen

Nodig

1 kg Bistro truffe de chine aardappeltjes

75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

1 el zwarte olijventapenade

250 g haricots verts, schoongemaakt

8 plakjes ontbijtspek

4 biefstukken, op kamertemperatuur

4 el olijfolie

300 g gemengde paddenstoelen

2 el peterselie, grofgehakt

– keukentouw, aluminiumfolie

4 pers / Hoofdgerecht / 40 Min

Bereiden

1 Prak in een diep bord 50 g boter met de tapenade tot een gladde boter. Verdeel de tapenadeboter over 4 kleine schaaltjes en zet in de koelkast om steviger te worden.

2 Kook de haricots verts in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet ze af en wikkel bosjes haricots verts in de plakjes ontbijtspek. Bind ze eventueel vast met een stukje keukentouw.

Kook de truffelaardappeltjes in 10-12 min. gaar.

3 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de haricots verts-rolletjes in 6 min. rondom bruin en krokant. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie met de laatste 25 g boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant bruin en rosé of naar wens gaar.

4 Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie 5 min. rusten. Voeg de paddenstoelen toe aan het bakvet en bak ze 4 min. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.

5 Leg de biefstukken met de paddenstoelen en de haricots verts op vier borden. Serveer met de truffelaardappeltjes en de tapenadeboter.