Bistro aardappeltjes rouge

Zalmfilet met spinazie&baconsalade

Nodig

1 kg Bistro de rouge aardappeltjes

8 el olijfolie

10 plakjes bacon

1 tl mosterd

1 tl honing

1 el wittewijnazijn

2 tl kappertjes, grofgehakt

4 zalmfilets à 125 g

100 g (baby)spinazie

250 g cherrytomaatjes

– bakplaat bekleed met bakpapier, schoon (jam)potje

4 pers / Hoofdgerecht / 25 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer grote aardappeltjes in de lengte zodat ze ongeveer van gelijke dikte zijn. Spreid ze uit op de bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Rooster de aardappeltjes in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.

2 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.

Bak de bacon in 4 min. knapperig uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schud intussen in een (jam)potje een vinaigrette van de mosterd, de honing, de wijnazijn, de kappertjes en de laatste 3 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3 Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.

Bak ze in het baconvet in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Meng de spinazie met de cherrytomaatjes en de bacon. Maak de salade aan met de kappertjesvinaigrette.

4 Verdeel de zalmfilets met de spinaziesalade over 4 borden. Serveer met de geroosterde aardappeltjes.