Bereiden
1 Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer grote aardappeltjes in de lengte zodat ze ongeveer van gelijke dikte zijn. Spreid ze uit op de bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Rooster de aardappeltjes in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.
2 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
Bak de bacon in 4 min. knapperig uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schud intussen in een (jam)potje een vinaigrette van de mosterd, de honing, de wijnazijn, de kappertjes en de laatste 3 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3 Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
Bak ze in het baconvet in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Meng de spinazie met de cherrytomaatjes en de bacon. Maak de salade aan met de kappertjesvinaigrette.
4 Verdeel de zalmfilets met de spinaziesalade over 4 borden. Serveer met de geroosterde aardappeltjes.