Geroosterde zoete aardappel

met groenten & feta van de bakplaat

Nodig

500 g zoete aardappelen

1 courgette en/of aubergine

1 gele paprika

2 rode uien

4 romatomaten

3 el olijfolie

½ bosje platte peterselie, grofgehakt

150 g feta

150 g tzatziki

– bakplaat of grote braadslede bekleed met bakpapier

4 pers / Hoofdgerecht / 50 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in stukken. Snijd de courgette en/of aubergine en de paprika in stukken van gelijke grootte. Snijd de uien in parten en halveer de tomaten.
2 Verdeel de aardappelen met de groenten over de bakplaat of braadslede. Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.

3 Rooster de aardappelen en de groenten in de voorverwarmde oven in 25-30 min. bruin en

gaar. Bestrooi ze uit de oven met de peterselie en verkruimel de feta grof erboven. Sprenkel er nog een beetje extra olijfolie over.

4 Serveer de aardappelen met de groenten en feta met de tzatziki. Lekker met Turks brood of rijst.