De Aardappel

Jongens van de Klei aardappelen worden met zorg en vakmanschap geteeld. We stellen alles in het werk om te zorgen voor een natuurlijke en echte smaak.

>

Teelt op de klei

Onze telers bevinden zich doorgaans in de Nederlandse kleigebieden. Dit zijn overwegend de kustprovincies en de poldergebieden. Kleigrond houdt vocht vast en heeft een bijzonder gunstige structuur voor de teelt van aardappelen.

Lees meer>

>

Telers

Nederlandse boeren, jongens van de klei, telen de lekkerste aardappelen op hun zware vruchtbare kleigronden. Wie zijn deze telers? Lees hier de verhalen van een aantal telers.

Naar de telers >

>

Biologisch

Ieder jaar doneren wij een bedrag aan een vogelbeschermingsinitiatief. Van iedere verkochte verpakking biologische Jongens van de Klei kruimig of vastkokend, gaat een vast bedrag naar het gekozen project.

Lees meer over het project>

 

Caesar-style salade met avocado en Parmezaan vlokken>

Aardappelen zijn gezond

Aardappelen staan na rijst, tarwe en maïs op de vierde plaats van de meest geteelde voedselgewassen ter wereld. In Nederland zijn ze onderdeel van de schijf van vijf en dus niet te missen in ons dagelijks voedingspatroon. Best logisch, want aardappelen zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan goede voedingsstoffen.

Lees hier hoe gezond>

>

Geschiedenis van de aardappel

Aardappelen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en werden in de 16e eeuw door Spaanse ontdekkingsreizigers meegebracht naar Europa.

Lees meer>

 

>

Bereidingswijzen

Of je hem nu kookt, bakt, poft, tot friet verwerkt, in de oven gaart of er lekkere rösti van maakt, de aardappel is qua bereiding ontzettend veelzijdig.

Lees hier de beste tips>

Wil je meer weten over het assortiment van Jongens van de Klei?