Een goede basis
Aardappelen zijn de stoere jongens van de natuur. Ze zijn een bron van zetmeel en zitten vol goede bouwstoffen. Zetmeel is een complexe koolhydraat dat langzaam wordt verteerd en gedurende een langere tijd een voldaan gevoel geeft. Dat is ook de reden dat 200 gram aardappelen minder calorieën bevat dan bijvoorbeeld 200 gram rijst of pasta. Zeker als je het gekookt eet dus een goede basis. En dat aardappelen saai zijn, is volledig achterhaald. Kijk maar eens naar onze recepten.
Voedingsstoffen
Voor de calorieën hoef je aardappelen dus niet te laten en voor de gezonde voedingstoffen al helemaal niet! In aardappelen zitten veel essentiële voedingsstoffen. Denk aan mineralen als zink, magnesium, kalium, fosfor en calcium. Ook zit er in de aardappel een grote hoeveelheid vitamine C en vitamine B1 + B6. 300 gram aardappelen is genoeg om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C te komen. Tevens zijn ze een bron van goede vezels.
Ziekten voorkomen
Aardappelen bevatten veel goede vezels en resistent zetmeel, een opneembare stof die de groei van goede bacteriën in de darmen bevordert. Ook zitten aardappelen boordevol antioxidanten. Deze zorgen voor een goed immuunsysteem en dragen daarmee bij aan het voorkomen van kanker, hartziekten, beroerten en allerlei andere chronische ziekten. Ook bevatten ze ijzer, kalium, vitamine B1, B6 en belangrijke plantaardige eiwitten. De nieuwste superfood? De aardappel!
onze aardappels worden met
minimale bestrijdingsmiddelen geteeld