Homemade friet met krokante kibbeling en komkommer-dillesalade

Normaal
30 min
4 personen

In de hoofdrol

Kruimig

Kruimig

Benodigdheden (4 personen)

Home-made frieten én kibbeling, als dat geen smullen wordt!

Bereiding

1
Verhit de olie om te frituren tot 160 °C. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik. Snijd ze vervolgens in frieten van 1 cm. Dep de frieten in een schone theedoek goed droog.
2
Bak de frieten in kleine porties in de hete olie 3-4 min. voor, tot ze goudgeel en net gaar zijn. Schud de frieten op een schaal met keuken- of vetvrij papier en laat ze uitlekken. Schaaf of snijd intussen de komkommer in dunne plakjes. Klop een dressing van de mayonaise, 2 el water, de dille, de kappertjes en zout en peper naar smaak. Meng de komkommer door de dressing.
3
Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg een snuf zout toe en schenk langzaam het mineraalwater erbij. Klop tot een glad beslag.
4
Verhoog de olietemperatuur tot 180 °C. Haal de stukjes vis in 2-3 porties door het beslag. Laat ze langzaam en voorzichtig in de hete olie zakken. Bak de kibbeling in 4-5 min. goudbruin en krokant. Schep ze op een schaal met keuken- of vetvrij papier en laat ze uitlekken. Bak de voorgebakken friet in kleine porties in ca. 2 min. goudbruin en krokant. Schud de friet weer op een schaal met schoon keuken- of vetvrij papier en laat ze uitlekken.
5
Serveer de friet met de kibbeling en de komkommersalade. Bestrooi de friet met zeezout naar smaak.

Eet Smakelijk!