Op z'n italiaans

aardappelpizza met basilicumpesto en mozzarella

Nodig

1 bosje basilicum

1 teen knoflook

1 el pijnboompitten

3-4 el extra vierge olijfolie

3 el geraspte parmezaanse kaas

4 koelverse pizzabodems

1 groot blik tomatenpuree (140 g)

4 Vastkokende aardappelen

2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes

– staafmixer, bakplaat

4 pers / Bijgerecht / 28 Min

Bereiden

1 Verwarm de oven voor tot 240 ºC. Pureer voor de pesto de basilicum met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge pasta. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
2 Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree. Snijd de aardappelen in plakjes van 1-2 mm. Leg ze met de mozzarella op de bodems. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
3 Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en krokant. Schep uit de oven een beetje pesto op de pizza’s en bestrooi ze eventueel met wat extra basilicumblaadjes. Schenk er nog een straaltje olijfolie over.