Salade van aardappel

op z’n Frans met tonijn en sperziebonen

Nodig

500 g Nicola aardappelen
200 g sperziebonen, schoongemaakt
2 eieren
100 g eikenbladsla melange
2 blikjes tonijn in olijfolie (à 185 g), uitgelekt
2 rode uien, in halve ringen
50 g zwarte olijven
2-3 el rode wijnazijn
4-5 el olijfolie extra vierge

4 pers / Hoofdgerecht / 30 Min

Bereiden

1 Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de eieren in 8 min. hard.

2 Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen.

Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water snel koud. Pel de eieren en snijd ze in partjes.

3 Verdeel de slamelange met de aardappel en de sperziebonen over 4 borden. Leg er de tonijn, de uiringen, de olijven en de partjes ei op.

Maak de salades af met de wijnazijn, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Lekker met knapperig volkoren brood.