Opperdoezer ronde

op z’n Italiaans met pestoboter

Nodig

750 g Opperdoezer Ronde aardappelen
handvol basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
8 el olijfolie extra vierge
25 g parmezaanse kaas, geraspt
75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
4 ribkarbonades
75 g slamelange naar keuze
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 el crema di balsamico
– staafmixer

4 pers / Hoofdgerecht / 30 Min

Bereiden

1 Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Halveer grote exemplaren. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Roer de parmezaanse kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper.

2 Pureer met de staafmixer de basilicum met de knoflook, de pijnboompitten en 4 el olijfolie. Prak 1 flinke el pesto door de zachte boter.

3 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. bruin en gaar. Verdeel de slamelange met de tomaatjes over een schaal. Besprenkel de salade met de laatste 2 el olijfolie en de balsamicosiroop. Bestrooi met zout en peper.

4 Giet de aardappelen af en schud ze om met vlokjes pestoboter.

Serveer de aardappelen met de karbonades en de salade.

Tip Maak met de rest van de pesto en extra roomboter meer porties pestoboter. Bewaar de pestoboter in de koelkast. Ook heerlijk voor in een gepofte aardappel of met krieltjes!