op z'n Spaans

patatas bravas met chorizo & paprika

Nodig

3 el olijfolie

100 g chorizo, in blokjes

1 rode paprika, in blokjes

750 g Vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes

1 tl milde of gerookte paprikapoeder

3 el platte peterselie, grofgehakt

aioli, voor erbij

4 pers / Bijgerecht / 30 Min

Bereiden

1 Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de chorizo met de paprika in 4 min. zachtjes uit. Schep de aardappelblokjes erdoor.

2 Bak de aardappelblokjes op matig vuur in 8-10

min. gaar. Leg eventueel een deksel op de pan.

3 Schep de paprikapoeder door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.

4 Schep de patatas bravas in 4 (tapas)schaaltjes en serveer met de aioli.