Aardappelen met groente en gegratineerde zalm. Dat wordt smullen!
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
2
Leg de zalmfilets op de bakplaat. Meng de crème fraîche met de knoflook, de kaas en peper naar smaak. Strijk het roomkaasmengsel over de zalmfilets. Leg de tomaatjes rondom de zalmfilets. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak de zalmfilets in de voorverwarmde oven in 15-20 min. mooi bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
3
Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak de aardappelen in 6-8 min. goudbruin. Kook de broccoli in 5 min. knapperig gaar. Besprenkel de broccoli met de laatste 2 el olijfolie en strooi er de pijnboompitten en zout en peper naar smaak over.
4
Verdeel de zalmfilets met de tomaatjes over 4 borden. Schep er de broccoli bij en serveer met de gebakken aardappelen.